" A L Y A A Z I Z I "

flaw


Hello ;


" ALYA AZIZI.
19.
POLIMAS,JITRA.
DIP ENG ELECTRONIC
(COMMUNICATION). "

"Jagalah hati sendiri dahulu kalau rasa hati belum cukup nak jaga hati orang lain"





}
Jumaat | 7:32 PG | 0Comment





Y

hi yalls.}
Ahad | 8:57 PG | 0Comment

Assalamualaikum wbt.

Hah! *lap lap header* *tiup habuk body post* risau aku post kome tak  nampok ha! Okay. Ada yang rindu wa tak? Aku busy study ah sekarang! Tambah tambah pulak baru je lepas berperang, lagi la aku busy.

Dalam 5bulan aku duduk Kedah ni banyak pengalaman aku merantau ke negeri orang. Rasa macam macam lah, belajar berdikari , belajar jadi matang, belajar cemana susahnya nak menempuhi itu ini , ha dalam 5bulan ni lah aku lalui semua tu. *nangis*

Bermulanya aku dekat sana 16 June 2013 , tarikh masuk politeknik sultan abdul halim mu'adzam shah , jitra dengan bismillah aku melangkah masuk. Aku cukup takut sebab takut takde kawan. Tapi dengan mulut aku ni. Ugh! Mana reti nak duduk senyap. Ada je benda nak cakap dengan orang. *ketawa*

Petang 2.30p.m family aku hantar aku sampai masuk dorm aku. Argh! Takut. Sebab kan selama ni selalu dengar cerita cerita hantu dekat asrama kan. Memang aku takut, tapi huat buat berani. Kikiki *takut*

Selepas itu , kitorg ada perjumpaan semua budak budak sem 1 , alaa orentasi la senang cerita. Penat lelah semua ada. Pernah juga la masa orentasi tu aku pergi hospital jitra kan. Ha buli anak orang lagi, kan dah kena bawak pergi hospital. Selama seminggu orentasi tu mmg penat baq hang! *menangis*

Selesai seminggu orentasi tu , mulalah belajar sebagai seorang pelajar politeknik. Wuu bro! Nak cari kelas sorang sorang memang tak lah kan, dengan menggunakan mulut aku ni la aku ajak seorang akak teman aku cari kelas utk Jabatan Kejuruteraan Elektrik. Phew! Takut jangan cakaplah kan. *ketakutan*

Dah lama lama aku belajar, aku jumpa seorang budak luar. Budak kelas aku yg cari kawan untuk rumah sewa dia, jadi memang aku taknak duduk kamsis tu aku relakan diri kelua dari kamsis and duduk dirumah sewa. Keh keh

Cuma 2minggu je aku duduk kamsis , selebihnya hidup aku sebagai budak rumah sewa. Haa , masa duduk luar ni lah banyak pengalaman aku. Selebihnya aku ceritakan esok. Aku dah ngantok. Byee

hello}
| 7:01 PG | 1Comment

assalamualaikum....

naaa, pa habaqq ! aku lani toksah duk kira duk cakap Kedah ,toksah nak habaq. taktawww nak habaq kat ampa cena, okay, sebenaqnya aku belajaq kat POLITEKNIK SULTAN ABDUL HALIM MUADZAM SHAH a.k.a POLIMAS , aku bukan paa , dah dapat hat kerajaan kita p je la noh , bersyukur dapat jugak nah aku sambung belajaq. hihi, aku ambik course DIPLOMA KEJURUTERAAN ELEKTRONIK (KOMUNIKASI) , budak lektrik woi woi woi ! ampa apa tau. ahah


kay , depa depa lah hat rajin dok layan karenah aku dekat sini, hahaha , tyrah , meena , erah , sue , kechik , faee , ha depa lahhh , kawan serumah kawan sebilik, kawan sekepala. jangan risau k sayang sayang sekalian , saya berhati hati di tempat orang. harap ni bukan penghujung cerita kami. :p




dahla , tu je kot, banyak dah ni assignment nak kena buat. kboiiii. selamat berpuasa yallzzzz ~

KEGILAAN KAMI :P}
Khamis | 9:34 PG | 0Comment

video


Pagi tu aku osa ayu pergi sekolah sebab nak amek sijil berhenti . okay , dah berhenti sekolah okayyyy. pastu kitorang lepak dekat resthouse sampai pukul 3.30 pastu kitorang pergi sekolah balik sebab nak tengok budak kawad. ahaha , video kat atas tu kitorang guna dslr , tapi ntah asal video jadi centu taktau. haha. tengok jelah kitorang gedik gedik tu. ha !

Jangan lupa usya gwiyomi kitorang . hahaha.




boiiiii.................


lembut}
Isnin | 2:04 PTG | 0Comment

Assalamualaikum..

Sebelum tu Alya nak nyanyi lagu birthday sendiri pada 10 MAY lepas. hee.

"HAPPY BIRTHDAY TO ME
HAPPY BIRTHDAY TO ME
HAPPY BIRTHDAY
HAPPY BIRTHDAY
HAPPY BIRTHDAY TO ME"

thanks to all sebab wish , ada yang before 10 may tu dah wish , masa pukul 12.00am , and after pukul 12am tu pun ada wish. takhenti henti. aku hargai. even tahun ni takde hadiah , im okay.

"saya okay saya dah besar."

taklupa juga kepada ibu ibu didunia ni. yang dah mengandungkan kita selama 9bulan dan menjaga kita sampai besar.

"seorang ibu boleh menjaga 10 orang anak , dalam 10 orang anak belum tentu boleh jaga seorang IBU" 
"SELAMAT HARI IBU"

sebenarnya hati perempuan ni senang sangat lembut, lagi lagi kalau seseorang yang dia sayang bagi something yang dia suka. Awhh ! kan best macam tu. Kita takmintak , dia bagi. Aku ada jugak la jealous dengan budak budak dekat laman sosial ni, kalau tiba time birthday je mesti boyfriend dorang kasi hadiah or something yang boleh buat dorang happy. alahai , so sweet.



masa birthday tu aku terkilan jugak lah sebab salah seorang adik beradik aku langsung tak wish dekat aku, takpelah , nak buat camana . lumrah hidup. aku sabar . bila tiba birthday dorang aku rasa aku lah orang first yang akan wish.

Tapi aku ni bukanlah jenis suka merungut. Biarlah , benda dah lepas. Bulan mei ? aku tak rasa bulan paling malang untuk aku. ntah ! hari hari menangis. menangis. menangis and menangis. pelik tak? orang selalu tengok aku gelak , senyum tapi dalam hati aku lah yang paling lemah. okay la , aku pun dah ngantok.


Assalamualaikum